منوی دسته بندی

طرز کار موتور احتراق داخلی خودرو

طرز کار موتور احتراق داخلی خودرو

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که خودروها چگونه حرکت می کنند؟ در جواب باید گفت خودروها با مصرف بنزین و تبدیل انرژی حاصل از سوختن آن به انرژی مکانیکی، حرکت می کنند. از طرفی برخلاف موتورهای بخار قدیمی که احتراقشان خارجی بود، در موتور خودروها، این احتراق در درون موتور صورت می گیرد. البته باید گفت که کارایی موتورهای احتراق داخلی بیشتر از نوع خارجی آن است.

مو

شناختن موتور احتراق داخلی و اجزای آن، یکی از موارد لازم برای بهبود تعمیر تویوتا و تعمیر لکسوس است. در ادامه با ما همراه باشید.

موتور احتراق داخلی خودرو از چه قسمت های داخلی تشکیل شده است؟

  • سیلندر: از مهم ترین بخش های موتور است. سیلندر محلی برای بالا و پایین رفتن پیستون ها است. به علاوه، کانال های آب که سبب خنک شدن آب می شوند بر روی سیلندر طراحی شده اند. حجم موتور که نشان دهنده ی توان آن است را می توان از روی اختلاف نقاط پایین و بالای سیلندر متوجه شد. به عنوان مثال، یک سیلندر 1000 سی سی، 100% بیشتر از یک سیلندر 500 سی سی هوا و سوخت التقاط شده را در خود جای می دهد، بنابراین توانی دو برابر آن هم دارد. در تعمیر تویوتا یکی از مواردی که بایستی مد نظر داشت، سلامت سیلندرها است.
  • پیستون: این قطعه ی موتور احتراق داخلی که فلزی است، با بالا و پایین رفتن در سیلندر و سپس منفجر کردن مخلوط هوا و سوخت، نیروی حاصل از آن ها را به وسیله ی شاتون به میل لنگ می رساند. میله ی موجود با نام انگشتی پیستون، سبب متصل شدن پیستون و شاتون به هم می شود. برای اینکه روغن موتور به محفظه ی احتراق وارد نشود، حلقه های دور پیستون به کار برده می شوند. استقامت در برابر ضربه های ناشی از انفجار، توسط یاتاقان ها انجام می شود و به این وسیله میل لنگ ساییده نمی شود.
  • شاتون: میله ای که یک سرش به زیر پیستون و سر دیگرش به میل لنگ اتصال یافته است. این وسیله با استفاده از یاتاقان های خود، قدرت را به میل لنگ می فرستد.

اجزای داخلی موتور احتراق داخلی

  • میل لنگ: این قسمت به همراه فلایویل، پس از انتقال قدرت به آن ها، حرکت می کند و سبب ساز منتقل شدن قدرت به گیربکس می شود. این کار به واسطه ی دیسک و صفحه صورت می گیرد.
  • گیربکس: این قطعه با نام جعبه دنده هم شناخته می شود. وظیفه اش، تغییر قدرت به واسطه ی دنده ها است. این عمل سبب تولید قدرت و سرعت می شود. در نتیجه این قدرت، از طریق پولوس ها و یا به واسطه ی میل گاردان به چرخ ها انتقال می یابد و خودرو را به حرکت می اندازد.  

موتور احتراق داخلی چگونه کار می کند؟

بسیاری از خودروهایی که در حال حاضر ساخته و روانه ی بازار می شوند، برای به حرکت در آوردن خودرو، از موتورهای چهارزمانه بهره می برند. همچنین از این چرخه ی کاری، به عنوان Otto Cycle هم نام برده می شود. موتورها در چهار مرحله، چرخه ی خود را انجام می دهند:

  1. تنفس یا مکش (intake stroke)
  2. تراکم ( compression stroke)
  3. احتراق ( combustion stroke)
  4. آزادی سازی یا تخلیه ( exhaust stroke)

در ادامه با هر کدام از این مراحل بیشتر آشنا می شویم. درست کار نکردن هر کدام از آن ها، منجر به لزوم تعمیر تویوتا می شود.

موتور احتراق داخلی

تنفس یا مکش

در مرحله ی اول از کار موتور احتراق داخلی خودرو، حرکت پیستون از بالا به پایین آغاز می یابد.( میل لنگ می گردد که چنین اتفاقی می افتد) وقتی پیستون در قسمت پایین است، در اثر هماهنگی چرخ دنده های میل لنگ و سوپاپ، مکش صورت می گیرد. به این صورت که بخش مشخصی از مخلوط هوا و سوخت را به درون محفظه ی سیلندر می فرستد. با رسیدن پیستون به آخرین بخش در پایین، مکش پایان می یابد. حالا نوبت بسته شدن سوپاپ ورودی است. در نتیجه مخلوط هوا و سوخت درون سیلندر قرار دارند.

مرحله ی متراکم شدن

در مرحله ی دوم، به دلیل چرخیدن میل لنگ و حرکت صعودی پیستون، مخلوط ذکر شده فشرده می شود. هیچ کدام از سوپاپ ها باز نیستند و این مسئله سبب نزدیک تر شدن هر چه بیشتر مولکول های گاز می شود.

مرحله ی منفجر شدن

در این مرحله از کار موتور احتراق داخلی، پیستون در صعودی ترین حالت خود قرار دارد و گاز به فشرده ترین حالت خود در آمده است. حالا نوبت جرقه زدن است. سپس مخلوط هوا و سوخت انفجار می یابد. در اثر منفجر شدن سوخت، به طور ناگهانی حجم زیاد می شود و چون هیچ کدام از سوپاپ ها باز نیستند، همه ی قدرت به سر پیستون منتقل می شود و آن را به سمت پایین می راند. این نیرو با میل لنگ منتقل و سبب حرکت مدور آن می شود. حرکت مدور مذکور به کلاچ انتقال می یابد و سبب انتقال آن به سیستم انتقال قدرت می شود.

مرحله ی تخلیه ی دود

مرحله ی آخر از کار موتور احتراق داخلی خودرو با باز شدن سوپاپ دود آغاز می شود. در نتیجه دودها از سیلندر و گاز سوخته از سوپاپ دود خروج می یابند. با رسیدن پیستون به صعودی ترین حالت خود، تخلیه اتمام می یابد. به این وسیله همه ی چهار مرحله ی گفته شده از اول انجام می شوند. چنانچه تویوتای شما هر کدام از این مراحل را ناقص انجام دهد، به تعمیر تویوتا نیاز دارد.

تعمیر تویوتا و تعمیر لکسوس

برای تعمیر تویوتا به بهترین نحو، بایستی قسمت های مختلف خودرو از جمله موتور درونسوز آن و طرز کارش را بشناسید.

البته شما می توانید با سپردن امور تعمیر تویوتا و تعمیر لکسوس خود به مجموعه ی تویوتا 021 به راحتی مشکلات خودروی خود را حل کنید.

ادمین وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09120754822